Mediambient i sostenibilitat

Podreu trobar tota la informació relacionada amb el Mediambient i sostenibilitat dins d’aquest apartat.

Municipi per l'energia pública

Bonificacions en l’impost per a vehicles elèctrics i/o amb etiqueta ambiental ECO

El Ple ordinari del dia 01-03-2018 va aprovar inicialment la introducció d’una bonificació del 50% en l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica que siguin elèctrics i/o disposin de l’etiqueta ECO conseqüència de les seves característiques i incidència en el medi ambient (GLP, flexifuel, GNL, GNC,…).

Per tal d’acreditar les característiques del vehicle per poder optar a la bonificació caldrà aportar alguna de la següent documentació:

  1. Permís de circulació del vehicle objecte de bonificació (original).
  2. Targeta d’Inspecció Tècnica del vehicle (ITV) amb el corresponent reconeixement en vigor (original).
  3. Qualsevol altre mitjà de prova que acrediti el dret a gaudir d’alguna d’aquestes bonificacions de l’impost.

Servei de deixalleria mòbil i recollida de trastos

DEIXALLERIA MÒBIL

Dies de recollida de la Deixalleria Mòbil durant l’any 2019: 18 de gener; 15 de febrer; 15 de març; 26 d’abril; 17 de maig; 21 de juny; 19 de juliol; 23 d’agost; 20 de setembre; 18 d’octubre; 22 de novembre; 27 de desembre. Lloc: sector de la bàscula. Horari: de 9 a 13 h.

També podeu dur el vostre material de rebuig a la Deixalleria Comarcal de Puigpalter, a Banyoles.
L’horari és de dilluns a dissabte de 9h a 19h, horari seguit.

És un servei completament gratuït.

Podeu trobar més informació a l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal del Pla de l’Estany


RECOLLIDA DE TRASTOS (VOLUMINOSOS)

Es consideren residus voluminosos tots aquells materials que es generen a les llars i que, pel seu volum i tipologia, no es poden dipositar en els contenidors de carrer, o bé que per a un particular és difícil de portar a la deixalleria, com són mobles, matalassos, electrodomèstics, trastos vells, etc.

Amb aquest tipus de recollida es pretén evitar el dipòsit d’aquests materials dins els contenidors d’escombraries, impedir l’acumulació indiscriminada a les àrees de contenidors i evitar els abocaments incontrolats a la via pública.

El calendari de recollida és el següent:

  • Banyoles: cada dimarts i divendres feiner
  • Crespià, Esponellà, Fontcoberta i Vilademuls: 1r i 3r dimecres feiners de cada mes
  • Camós, Palol de Revardit, Sant Miquel de Campmajor i Serinyà: 2n i 4t dimecres feiners de cada mes.
  • Cornellà del Terri: cada dijous feiner
  • Porqueres porta a porta: cada 1r dilluns feiner de mes (la recollida es farà davant l’habitatge)

Els veïns hauran de portar els voluminosos a l’àrea d’aportació el dia abans, després de les 18 h. a excepció de Porqueres que es fa Porta a Porta

S’ha de trucar prèviament al telèfon d’atenció a l’usuari: 972.58.18.58.

Aquest establirà el dia, l’hora i el lloc en què es farà la recollida, que coincidirà amb el dia definit al calendari de recollida.

Moció sobre l'ús del glisofat al municipi

El Ple de data 14 de desembre de 2017 va aprovar, per unanimitat, la moció sobre l’ús del glisofat al municipi de Sant Miquel de Campmajor.

Prèviament, es va enviar una carta al Departament de Carreteres de la Generalitat de Catalunya per tal de que no utilitzin mai més aquest producte dins el municipi de Sant Miquel de Campmajor.

Podeu consultar els següents documents:

RECICLOS

RECICLOS, la campanya de reciclatge d’envasos

Després dels bons resultats de la 1ª fase que va obtenir la prova pilot de Reciclos al Pla de l’Estany, es decideix apostar per una següent fase que vol incloure tots els municipis de la comarca.

La prova pilot Reciclos, que l’any passat es va posar en marxa a Fontcoberta i a Banyoles per augmentar el reciclatge d’envasos, inicia una segona fase més ambiciosa. Un projecte d’Ecoembes, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany i el suport de la Generalitat, la prova s’estendrà a tot el Pla de l’Estany fins a finals d’any.

Una de les novetats és que es potenciaran les recompenses col·lectives, de manera que els participants que ho facin bé, podran bescanviar els seus punts «Reciclos» fent aportacions a projectes locals. També es mantindran les recompenses individuals, com ara rifes o sortejos mensuals.

Com funciona?

RECICLOSInfogràficPlaEstanycat

Podeu obtenir més informació al seu enllaç web