Diada Nacional de Catalunya 2020

imatge google:https://www.weekand.net/2018/09/diada-nacional-catalunya-sabadell/

Avui dia 11 de setembre de 2020, un any que es va iniciar amb un temporal (Glòria) que ja va fer tancar escoles i altres serveis alguns dies, va portar pèrdues materials en molts casos, i fins i tot alguna desgràcia mortal.

Pocs mesos més tard ens confinava a casa per l’arribada de la pandèmia causada per la COVID-19. Un any que ens arrossega a una crisi econòmica i social, sense cap mena de dubte, però també a una crisi cultural.

Des de l’inici de l’any hem anul·lat aplecs i festes, com el que pertocava aquest cap de setmana, Sant Ferriol. No veurem desfilar ni soldats, ni barons, ni aquell entorn medieval s’omplirà de goig, rialles i germanor com passava cada any.

Esperem que enguany no acabi esdevenint un nou record de derrota com tants d’altres, que commemorem els catalans. La lluita inacabada de l’1 d’octubre, l’afusellament de Lluís Companys, la caiguda de Barcelona l’any 1714, o el mal final de la guerra dels segadors l’any 1659 on Catalunya va ser dividida en 2, la meitat pels francesos, i l’altra pels espanyols.

Tot i aquests records, seguirem dient amb veu alta i concisa, que Catalunya és i serà dels catalans, perquè no és sols una terra, sinó una parla, una cultura, una gent, amb ànsies pròpies de poder ser, somnis de llibertat, i actitud per no aturar la lluita contra tota repressió.

Avui i en la situació en què ens trobem, no deixem de lluitar, no abaixem el cap. Pengem la senyera al balcó, cantem l’himne dels segadors, i encara que sigui des de casa i sense donar- nos les mans, ballem una sardana. Fem avui, tot allò que ens ve de gust però, en especial, allò que ens faci sentir que som nosaltres. I avui més que mai portem aquesta part de tradició i cultura a totes les cases, i no ens deixem guanyar de nou.

 

 

Visca Catalunya, i visca la seva gent.

Equip de Govern

 

Imatge google: https://www.weekand.net/2018/09/diada-nacional-catalunya-sabadell/